Фандъкова: Иновативните млади хора са големият капитал на София

Мисия София

28-09-2018, 16:27

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фандъкова: Училищата и детските градини са ни траен приоритет

Вие тук сте част от онези хора, които изграждат бъдещето на този град

Инвестициите в инфраструктура са инвестиции в днешния ден, а инвестициите в образование и иновации са инвестиции в бъдещето. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на конференцията SOFT UNIT за IT сектора. Конференцията разглежда предизвикателствата пред сектора и възможностите, които има в България за развитие на бизнес, предават от общината.

"Вие тук сте част от онези хора, които изграждат бъдещето на този град. По един нов и специален начин вие сте част от учителите, които превръщат новите умения в нови възможности, а новите възможности са ново качество на живот. Аз вярвам, че професионалистите и иновативните млади хора са големият капитал на София", каза още Фандъкова.

Кметът на София припомни, че София е в топ 10 на световните градове по започване на стартъп и е притегателен център за все по-големи компании в IT сектора. Само за 5 години софтуерният сектор бележи ръст от 120 процента и е най-бързоразвиващият се сектор, който създава нови високоплатени работни места.

Кметът посочи, че често пъти администрацията е скептична към иновативните технологични подходи и в своята работа тя насърчава отварянето ѝ към младите иновативни хора в столицата. "В нашата работа на терен не всичко може да стане с бързината на дигиталния свят, но съм убедена, че с новите технологични решения все по-бързо успяваме да решаваме реални проблеми. Затова се радвам на всяка компания, която се включва в решаването на градските предизвикателства", посочи още Фандъкова.