Петима задържаха при акция за дрога в Пиринско

По всички случаи са образувани досъдебни производства

Петима са задържани при акция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, проведена вчера от служители на ОДМВР - Благоевград.

Полицаи от РУ Гоце Делчев арестували 23-годишен местен жител, след като в  него намерили 0.9 канабис.

Служители на управлението открили и засети наркотични растения в гориста местност в землището на село Балдево. Иззети са около 11 стръка с общо тегло около 7,800 килограма, реагиращи положително на канабис. В барака в района полицаите иззели ловна пушка без необходимите документи за притежание и съхранение. На място са задържани 43-годишен мъж от Гоце Делчев и 33-годишна от село Господинци.

Въпреки оказана съпротива, в ареста на РУ Сандански попаднал и 18-годишен от село Склаве. При задържането той съборил на земята полицейски служител, който получил охлузи рани в областта на лицето. От младежа били иззети около 1,73 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис, и около 2,75 грама бяло, прахообразно вещество, което е в процес на установяване.

В рамките на операцията служители на РУ Сандански спрели за проверка лек автомобил „Хюндай“. Оказало се, че 35-годишният мъж шофирал под въздействието на наркотични вещества, заради което му е наложена полицейска мярка за задържане за срок до 24 часа. По всички случаи са образувани досъдебни производства.