Лили Сотирова представя живопис "Етапи живот“

Откриването на изложбата е в 18:30 часа

За първи път Пловдив посреща творчеството на младата художничка, моден дизайнер и поет Лили Сотирова. Броени дни преди излизане от печат на първата й стихосбирка, тя ще представи своята изложба-живопис под надслов „Етапи живот“. Официалното представяне ще се състои днес от 18:30 часа в експозиционната зала на Пловдивския културен институт.
„Картините са абстрактни, в някои от тях присъстват насечени линии и усещанията на душата – търся финес, както в студените тоналности, така и в топлите багри. Чрез всяка картина всеки може да достигне до своите собствени търсения и осъзнавания.“, споделя талантливата художничка.
Лили Сотирова, която е дъщеря на известната музикална изпълнителка Диана Дафова, е позната на аудиторията най-вече с творческите си изяви в живописта. Нейни картини са притежание на частни колекции в Холандия, България, Франция, Италия  и САЩ. От 2003 година участва в редица съвместни изложби, а в Пловдив предстои нейната седма самостоятелна изложба.
Входът за официалното откриване на „Етапи живот“ е свободен.
Картините ще бъдат на разположение на пловдивчани и всички гости на града в експозиционната зала на Пловдивския културен институт до 19 октомври 2018г.