Учебник по биология за 9 клас предизвика бурни спорове

Животът

29-09-2018, 12:14

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Според Антоанета, преподавател по биология, тази тема вълнува учениците от ранна възраст

Бурни коментари заради скандални текстове в учебник по биология за 9 клас. Родители питат кой е одобрил уроците на тема "Оплождане и индивидуално развитие".

Спорове в социалните мрежи предизвика съдържанието, където в графа "детство" е посочено - "откриване на възможността за доставяне на удоволствие при докосване на външните полови органи", а в по-късния етап от съзряването - "възможно откритие за влечение към същия пол".

Според Антоанета, преподавател по биология, тази тема вълнува учениците от ранна възраст, но няма предмет в училище, който да се занимава с тематиката, предава България он еър.

Още миналaта година омбудсманът Мая Манолова се обяви за въвеждане на задължително здравно и сексуално образование в училище. А в някои училища този предмет съществува като избираем. Споровете по темата обаче продължават.

След възмущенията на родителите от издателство "Анубис" излязоха с позиция, че учебниците са преминали всички законови етапи на одобрение и за него са гласували хиляди преподаватели по природни науки от цялата страна.