Преди „Дунав“ – „Берое“

Спорт

30-09-2018, 10:15

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Берое“ приема „Ботев“ (Пловдив) за Купата

Срещата е е днес от 15.00 часа на стадион "Градски" в Русе

Днес, 30 септември „Берое“ гостува на „Дунав“ (Русе) в мач от X кръг на ППЛ във втори пореден мач извън Стара Загора. Срещата на ст. „Градски“ започва в 15:00 ч. и ще бъде ръководена от Георги Кабаков от Пловдив, съобщава beroe.bg.

„Ще подходим с нужното уважение към съперника, но както във всеки мач ще излезем за победата. Няма лесни двубои в българското първенство. Най-важното за успеха ще бъде отношението на нашите играчи“, споделиха от треньорския щаб преди срещата.

Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш няма да може да разчита на защитника Ерол Алкан и Мартин Райнов, които лекуват контузии.

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Георги Аргилашки, Милен Желев, Камен Хаджиев, Стоян Иванов, Георги Ангелов, Александър Василев, Мешка, Матеус Леони, Иван Бандаловски, Борислав Цонев, Рубен Бриджидо, Вандерсон, Иван Минчев, Алекандър Цветков, Мартин Камбуров, Драгош Фирцулеску и Алфредо.

Георги Кабаков от Пловдив е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Мартин Маргаритов от Пловдив и Диян Вълков от Варна, а четвърти съдия е Радослав Гидженов от Пловдив. Делегат на БФС е Райчо Тайчев от Сливен, а Кольо Данев от Варна ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Дунав“ 17 пъти, а 13 са победите на сметката на „драконите“. 12 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 66:49 в полза на „зелените“. 22 са срещите в Русе, където „Берое“ има 4 победи, „Дунав“ 12, а равенствата са 6. Най-честият резултат между двата тима е 0:0 (5 пъти). „Берое“ се намира в серия от 4 мача без загуба от този противник. И двете срещи през миналия шампионат между тези два отбора завършиха 1:1.