Задават се валежи и ниски температури

Животът

01-10-2018, 11:00

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

В София ще припръсква до към обяд, а след това трябва да спре

Остатъците от циклона "Зорбас" ще влияят върху климатичната ни обстановка днес. Предимно ще вали на изток и югоизток. В Западна България облаците ще се разсеят в следобеда. Трябва да се наблюдават реките в районите с повече превалявания. Въпреки това, не се очакват масивни валежи. Това е прогнозата на климатолога на България он еър Симеон Матев за днешния 1 октомври.

"В София ще припръсква до към обяд, а след това трябва да спре. Градусите ще останат ниски за цялата страна. Сегашните климатични условия са доста характерни за периода, в който се намираме. От седмица насам температурите са есенни, а лятото почти го забравихме", отбеляза той.

Синоптикът уточни, че валежната зона ще се измества през деня към Северозападна България. От югозапад идва затопляне и нормализиране на времето.

"Седмицата ще протече в сходно с днес време. Очаква се октомври да бъде предвидим. Температурите за целия месец ще са между 6 до 20 градуса. В средата на месеца се очаква затишие и златна есен", посочи Матев.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"