Иван Петков: Отборът показа изключителна мотивация

Селекционерът Иван Петков изрази задоволството си от победата над Куба с 3:0

Селекционерът на България Иван Петков заяви след победата над Куба с 3:0 гейма, в група В от световното първенство за жени в Япония, че е много доволен от голямата мотивация на състезателките,съобщи БФ Волейбол.

„След като сме победили с 3:0 съм доволен, но не мога да кажа, че и след мача с Италия бях недоволен. Този двубой с италианките бе дебютен за тима на първенството и на такова високо ниво. Нормално е да бъдем по-притеснени и да не покажем потенциала, който имаме. Не казвам, че отборът на Куба е точният барометър за нивото, на което трябва да играем. Но днес бе мач, в който показахме от първата до последната минута изключителна мотивация, желание и себераздаване и динамика на игрището със скорост на играта, която искаме да виждаме. На сервис, блокада и атака работихме много добре. Куба е достатъчно атлетичен съперник, на който силата му в атака не е по-слаба в някаква степен от тази на Италия. Срещу италианките бяхме по-сковани, но и естествено, нивото на двата отбора е различно. Предстои мач с отбора на Турция, който натрупа много опит в последните години. Но това не значи, че не трябва да изиграем срещата по най-добрия начин. Няма как да се изненадаме, въпросът е ние как ще влезем в срещата и с каква настройка ще я изиграем. Не се съмнявам, че нашият отбор ще има нагласата за битка, в която трябва да докажем на себе си, че можем да играем срещу такива силни съперници.“



Капитанът на България Христина Русева изрази удовлетворението си от чистата победа над над Куба с 3:0 гейма, в група В от световното първенство по волейбол за жени в Япония.

„Беше важно днес да победим и то така категорично, за да си възвърнем концентрацията и самочувствието, което трябва да имаме на такова голямо първенство с толкова силни отбори. Ако бяхме подценили кубинките, мачът щеше да завърши по съвсем различен начин. Радвам се, че всички момичета успяха да се съберат. Имаше във втория гейм един спад, от който беше важно бързо да излезем. Надявам се в следващия мач пак да влезем още по-концентрирано, защото туркините са още по-силен съперник. Отборът ни е млад, но аз искрено вярвам в него и смятам, че с всеки мач ще ставаме все по-добри и по-добри. Момичетата си дадоха сметка след срещата с Италия, че така не може да се играе на световно първенство и срещу кубинкитеизлязохме със съвсем друго лице."