Променено движение от ул. Житница до бул. България

Мисия София

02-10-2018, 13:52

Снимка:

facebook/ Транспорт за София

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Причината е строителство на метрото и ще продължи до пролетта

Заради строителството на Метро София – ІІІ диаметър – Позиция 1 - от ул. „Житница” до бул. „България” – ВОД – етап 5 за МС ІІІ-12 и МС ІІІ-14 Етап 3 до 24.00 часа на 02.04 се въвеждат следните промени в организацията на движение:
- Забранява се влизането на пътни превозни средства /ППС/ по средната част на пътното платно на бул. „Гоце Делчев”, между ул. „Кюстендил” и бул. „Цар Борис ІІІ”, като се оставят за движение на ППС по една пътна лента в двете посоки в същия участък;
- Забранява не също влизането по северното локално пътно
платно на бул. „Цар Борис ІІІ” и две пътни ленти от северната половина на централното пътно платно на бул. ”Цар Борис ІІІ”, с дължина по около 70 м от двете страни спрямо оста на бул. „Гоце Делчев” и ул. „Житница“.

Не може да се влиза по:
- ул. „Житница” между бул.”Цар Борис ІІІ” и ул. „Гебедже”.

Движението на ППС по бул. „Цар Борис ІІІ” ще се извършва, както следва:
- в посока кв. „Княжево” - в една пътна лента от южната половина на централното пътно платно на бул. „Цар Борис ІІІ”, в обхвата на строителната площадка на кръстовище бул. „Цар Борис ІІІ” - бул. „Гоце Делчев” - ул. „Житница“, като се осигури и лента за движение на пешеходците с широчина 1,50 м;
- в посока „Център” - в една пътна лента от южната половина на централното пътно платно на бул. „Цар Борис ІІІ” в обхвата на строителната площадка на кръстовище бул. „Цар Борис ІІІ” - бул. „Гоце Делчев” - ул. „Житница“.

До 24.00 часа на 02 април се удължава промяната в организацията на движение на обществения транспорт, по вече обявения начин.

Автобусни линии №№ 73, 83 и 102 остават да се движат по действащите маршрути с действащи разписания.