Димитров преклони глава пред Лайович в Пекин

Гришо допусна изключително много грешки

Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира от сериите АТР 500 турнира в Пекин. Димитров отстъпи с 4:6, 6:2, 4:6 на Душан Лайович за 1 час и 53 минути игра. Това е едва втора победа за 28-годишния сърбин над играч от топ 10,съобщи БФ Тенис.

Българинът допусна изключително много грешки, включително от начален удар и напуска надпреварата.

Григор допусна четири пробива, като и в четирите случая точката за пробив на практика беше подарена от Димитров с двойни грешки.

Това беше втори мач между двамата, като Лайович записа първа победа.

Димитров ще загуби точки точки за световната ранглиста, защото не успя да защити класирането си на полуфинал през миналата година.

Срещата започна с пробив за Лайович още в първия гейм. До края на сета Лайович загуби само три точки при свой начален удар и спечели с 6:4. Втория сет започна по-добре и Григор проби във втория гейм, но в петия Лайович успя да върне пробива за 2:3. Последва обаче още един пробив за Гришо, който този път беше затвърден за 5:2. В края на сета беше реализиран и трети пробив от страна на Димитров за 6:2.

За съжаление третата решителна част започна както първата - с пробив за Душан Лайович, като в гейма Григор допусна две двойни грешки, включително на точка за пробив. Димитров изигра отличен шести гейм и върна пробива за 3:3.

При 4:4 обаче Григор изигра нов слаб гейм на начален удар и с поредната си двойна грешка при точка за пробив подари гейма на Лайович. След това Душан не допусна колебание и затвори мача със гейм на нула.