Блъснаха двама пешеходци

Вчера в Пловдивско са регистрирани 4 катастрофи с петима ранени

Вчера на територията на областта са станали 12 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са и 4 катастрофи с петима ранени.

Две произшествия с участие на пешеходци са регистрирани вчера в полицията. Около 9 часа, в село Богдан, движещ се на заден ход лек автомобил „Фолксваген“ с 57-годишен шофьор ударил 84-годишна жена, която е настанена в болница за наблюдение.

В 13.40 часа на пешеходна пътека между бул. „Източен“ и ул. „Богомил“ в областния град 11-годишно момиченце било блъснато от лек автомобил „Дачия“, управляван от 44-годишна жена. След преглед детето е освободено за домашно лечение. Алкохолните проби на двамата водачи са отрицателни. Катастрофите са отработени по административен ред.

Минути преди 11 часа вчера в сектор „Пътна полиция“ постъпил сигнал за преобърнал се лек автомобил „Рено“ на улица в село Храбрино. На място било установено, че зад волана на колата бил 33-годишен мъж с отнета шофьорска книжка. Той е настанен в болница с контузии по главата и тялото. Медицинска помощ била оказана на 41-годишната му спътничка. Няма данни за употреба на алкохол и наркотични вещества. Взето е административно отношение.

Няма сериозно пострадали при катастрофа, която възникна между три автомобила вчера на кръстовище между бул. „България“ и ул. „Огражден“ в Пловдив. Сигналът е подаден на тел. 112 в 17.15 часа. На място служители на сектор „Пътна полиция“ установили, че лек автомобил „Рено“ с 41-годишен водач се движил с несъобразена скорост и ударил изчакващ за ляв завой лек автомобил „Санг Йонг“, управляван от 58-годишен мъж. В резултат на това втората кола отскочила и се блъснала в товарен автомобил „Мерцедес“ с 51-годишен шофьор. Тримата мъже са тествани за алкохол, резултатите са отрицателни. След медицински преглед, за домашно лечение е освободен 58-годишният. Произшествието е отработено по административен ред.