След стрелбата: Двамата ранени са без опасност за живота

Животът

03-10-2018, 12:49

Снимка:

wikimedia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Според МВР нападателите са били двама

Продължава разследването на стрелбата с двама ранени, станала късно във вторник вечерта в столичния квартал „Стрелбище”. От МВР предполагат, че нападателите са били двама и вероятно са избягали от местопрестъплението с два автомобила.

Куршумите попаднали в телата на двама криминално проявени – 38-годишния Ивайло Богданов и Божидар Ролански, по прякор Жирафа – на 26. Богданов е излежавал присъда за разпространение на наркотици, а Ролански има регистрации за извършване на кражби от жилища и офиси.Простреляните са настанени в болници в столицата, с по две огнестрелни рани, но без опасност за живота. На мястото са намерени общо пет гилзи.

Простреляните са настанени в болници в столицата, с по две огнестрелни рани, но без опасност за живота. На мястото са намерени общо пет гилзи.

От МВР подозират, че престъплението е резултат от разчистване на сметки в наркобизнеса. "Стрелците от „Стрелбище“ са познати на полицията, в момента се гледат камерите. Когато имаме повече информация, ще ви кажем", заяви вътрешният министър Младен Маринов в сряда, предава Нова Телевизия.

Охранител на близкия фитнес център, който бил сред първите, видели ранените след стрелбата, разказа, че две минути преди това на мястото имало черен джип. Това било записано и от охранителните камери на близката пицария, които са иззети от полицията. „Чухме 4-5 изстрела и малко след това едното момче падна пред фитнеса. Беше сериозно ранен, в тежко състояние”, каза охранителят.