ОИЦ – Добрич с открит щанд и безплатна кино прожекция

Мисия Добрич

03-10-2018, 16:15

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

На 5 октомври

Областен информационен център - Добрич организира открит щанд с много информационни материали, игри, викторини и награди. Събитието ще се състои на 5 октомври от 11 до 13 часа на бул. „25-ти септември“ 40 (централна пешеходна зона, срещу пицария „Моцарела“ 2) гр. Добрич.

На щанда всеки може да получи информация за възможностите за финансиране по европрограмите, да сподели чрез подготвена бланка своите идея за подобряване на живота в града, и да се забавлява като се включи във викторината с награди.

С посещението на открития щанд можете да спечелите и безплатен билет за филм „Белгийския крал“, копродукция между България, Белгия и Холандия, финансиран по програма Творческа Европа, подпрограма Медия, който ще се излъчи на 8 октомври от 18 часа, в кино Икар, гр. Добрич. „Белгийския крал” е пародия на документален роуд филм, в който един спящ крал се събужда за реалния свят. Филмът е  заснет почти изцяло у нас и в него участват Нина Николина, Валентин Ганев и певици от най-известните български хорове, сред които „Мистерията на българските гласове“, „Филип Кутев“ и квартет „Славей“. Художниците на продукцията и на костюмите също са от България – Сабина Христова и Ека Бичинашвили. Режисьори на филма са Петер Бросенс и Джесика Удуърт.

За най-малките, екипа на ОИЦ – Добрич е подготвил много подаръци.

Събитието е част от общата инициатива на мрежата от 28 информационни центрове в България, наречена „Бъдеще на Кохезионната политика на ЕС“.