Фандъкова: Продължаваме да инвестираме в крайградските райони

Мисия София

04-10-2018, 08:32

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

До края на следващата година в район "Нови Искър" предстои да реализираме проекти за над 5 милиона 200 хиляди лева

Продължаваме да инвестираме в крайградските райони. През тази година в район „Нови Искър“ сме инвестирали над 730 хиляди лева. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещението си в село Мировяне.

Кметът, заедно със зам.-кмета Ирина Савина и кмета на район „Нови Искър“ Даниела Райчева провериха изпълнението на ремонтните дейности на общинската сграда, в която ще се помещава здравната служба с два лекарски кабинета, зъболекарски кабинет и кметството на селото. "Предстои да бъде обновено околното пространство и да се поставят пейки", каза още кметът Фандъкова.

През тази година е ремонтиран покривът на 172 ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Гниляне“, изгражда се многофункционална спортна площадка в училищния двор на 170 СУ „Васил Левски“ в кв. „Курило“ и е извършен ремонт на читалище „Христо Ботев 1907“. В с. Доброславци са изпълнени ремонтни дейности на два моста и подменена дограмата на сградата на кметството. В с. Войняговци се изгражда ограда и се ремонтират съблекалните на местния стадион.

"До края на следващата година в района предстои да реализираме проекти за над 5 милиона 200 хиляди лева", посочи столичният кмет Фандъкова. Вече има избран изпълнител за изграждането на физкултурен салон в 176 училище в село Негован, което към момента не разполага с такъв. Предстои строителството на нова сграда на детска градина в кв. „Курило“, ремонт на читалището в Негован, изграждане на детски площадки в Мировяне, Локорско и Чепинци, на спортна площадка в село Доброславци и реновиране на многофункционална спортна площадка в кв. „Курило“.

До края на годината трябва да се ремонтира и мостът в с. Локорско. Това са все инвестиции, които се правят за подобряване на средата в населението места в район „Нови Искър“.