Топлофикация София: Имаме готовност за сезона

Мисия София

04-10-2018, 11:44

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Ремонтите са приключили успешно

"Топлофикация София" е в готовност за новия отоплителен сезон. В това увериха от дружеството, като подчертаха, че топлоподаването ще започне при настъпването на три последователни дни със средна температура под 12 градуса.

"Топлофикация София" има пълна готовност да започне новия отоплителен сезон, ремонтите приключиха успешно, така че към настоящия момент при настъпване на законоопределените условия ние можем да започнем общото включване на отоплението в столицата", обясни в ефира на БНТ Елизабет Павлова, пресаташе на "Топлофикация София".

"Към момента обаче въпреки краткотрайното захлаждане, което беше преди седмица, все още няма прогноза за трайно застудяване и изчакваме", добави тя.

"Клиентите, които считат, че вече им е студено и могат да си пуснат отоплението имат възможност да направят това", коментира Павлова.

"За целта е необходимо с решение на общото събрание на етажната собственост да бъде входиран документ, заявление в някои от нашите обслужващи центрове или в централното управление и ние ще предприемем пускане на отоплението в съответната сграда", каза още тя.

"Детските градини, училищата и здравните заведения също могат по-рано да включат отоплението при необходимост. Към момента около 10 сгради - детски градини, посолства и няколко офис сгради - са поискали предварително пускане на отоплението", обясни Павлова.

"Всички ремонти вече са приключили, ние имаме готовност и сме показали, че се справяме бързи при такива ситуации като авариите", обясни още тя.