90 лекари по дентална медицина ще се дипломират днес

Медицинският университет в Пловдив изпраща 43-тия си випуск

Днес от 11.00 часа на голямата сцена на Пловдивския Драматичeн театър Факултетът по дентална медицина на Медицински университет - Пловдив ще проведе тържествена промоция на 43-ти випуск лекари по дентална медицина.
90 дипломанти - 68 българи и 22 чужденци (от Гърция, Турция, САЩ, Сърбия) ще получат дипломи и ще положат своя уникален професионален обет - Хипократовата клетва. От този ден те започват професионалната си реализация като магистри, лекари по дентална медицина.
С тазгодишния випуск-2018 на ФДМ - Пловдив за първи път се дипломира и първият випуск студенти, чието обучение е изцяло проведено на английски език. През 2012 година е акредитирана пред НАОА магистърската програма на английски език по „Дентална медицина“ и стартира англоезичното обучение във пловдивския факултет по дентална медицина. Тази година завършват първите 14 студенти от англоезичната програма на ФДМ. С най-висок успех е Анти Флигу (Гърция), която ще поднесе приветствие от името на чуждестранните студенти.
Четирима дипломанти завършват с "отличен" общ успех (над 5,50) от следването и от държавните изпити. Средният успех на випуска е "много добър" 4,63.
Виолина Александрова е отличничката на випуска, завършила с най-висок общ успех от следването и 6.00 от държавните изпити. Честта да води полагането на Хипократовата клетва ще има Мария-Луиза Калнева.
На отличилите се студенти ще бъдат връчени предметни награди.

Ректорът на университета - чл.кор. проф. д-р Стефан Костянев, дмн, и деканът - проф. д-р Георги Тодоров, дм, ще поздравят дипломантите от името на академичната общност. Според академичния протокол за официален промотор на 43-ти випуск е избран проф. д-р Явор Калъчев, дм (от катедра „Протетична дентална медицина“).
На тържеството се очаква да присъства председателят на Комисията по здравеопазване на 44-то Народно събрание д-р Даниела Дариткова. Официални гости на тържеството ще бъдат д-р Николай Шарков - председател на УС на Българския зъболекарски съюз и председателят на Районната колегия на БЗС в Пловдив д-р Трифон Антонов, както и редица изтъкнати бивши и настоящи преподаватели и възпитаници на Факултета по дентална медицина - Пловдив.