СДВР: Над 1 кг наркотици са иззети през последните десет дни при спецоперации

Крими

05-10-2018, 16:45

Снимка:

МВР

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Иззетите вещества са хашиш и марихуана - над 600 г, 10 г амфетамин, 30 г кокаин и около 430 г „мешилка“

В рамките на предприети през последните десет дни операция по противодействие на престъпления с наркотични вещества на територията на столицата са задържани 16 души, съпричастни към престъпления с наркотици, иззети са над 1 килограм наркотични вещества. На 26 септември, след предприети множество оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия служители на сектор „Наркотици“ – СДВР заловиха десет мъже- на възраст между 21 и 36 години, и две жени - на 21 и 25 години, разпространявали дрога в различни квартали на София.

При извършените проверки на задържаните, на адресите, обитавани от тях и в автомобилите им, полицаите намериха и иззеха множество полиетиленови пликове с бяло прахообразно вещество и с растителна маса, бучки кафяво и бяло вещества, електронни везни, мобилни телефони, големи суми пари и други вещи, съотносими към престъпната им дейност. Иззетите вещества са хашиш и марихуана - над 600 г, 10 г амфетамин, 30 г кокаин и около 430 г „мешилка“, сочи извършената експертиза. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура на петима от задържаните са повдигнати обвинения за престъпление по чл.354 а от НК, а на двама от тях и по чл.214 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

В края на месец септември непълнолетен младеж беше задържан в парк „Борисова градина“ от служители на Първо РУ, от когото иззеха пакетче тревиста маса - 0.16 грама канабис. Друг 14-годишен младеж попадна в полезрението на полицаи от Второ РУ и при обиск у него намериха 0.14 грама марихуана. След снемане на обяснения двамата са предадени на родителите си. Събраните материали по двата случая са докладвани в Софийска районна прокуратура с мнение за налагане на корекционно- възпитателни мерки по чл.61 от НК.

На 3 октомври служители на Трето РУ задържаха мъж и жена, разпространявали наркотици. Те бяха заловени около обяд, на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ непосредствено след продажба на дрога. При последвалите процесуално-следствени действия, в рамките на образуваното досъдебно производство, у тях и в таванско помещение към жилището им полицаите иззеха 107 полиетиленови пликчета, тип спейсбек, съдържащи зелена тревиста маса, плик със 110 грама суха тревиста маса и множество празни опаковки. От изготвената експертна справка става ясно, че иззетото вещество е синтетичен канабиноид. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура задържаните са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354 а от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"