Прокуратурата предаде на съд 67-годишен мъж, извършил блудство с малолетни деца

Той е приканвал децата в неговия апартамент и работно място

Окръжна прокуратура  – Стара Загора изготви и внесе в съда обвинителен акт срещу   С. Г,  на 67 г., за извършени от него 12 престъпления – блудство:

-         единадесет престъпление по чл. 149, ал.5, т.4 вр. с ал.2 т.4 предл.1 вр. ал.1 във вр. с чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание по отношение на повече от две малолетни лица от женски пол, ненавършили 14-годишна възраст и

-         едно престъпление по чл.150, ал.1 ,пр.3,алт.1 във вр. с чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс - за това, че извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание по отношение на лице от женски пол, навършило 14-годишна възраст/на 16 години/, като е използвал положение на зависимост. 

Осем от деянията обвиняемият е извършил на работното си място и четири  в жилището си.  В хода на разследването е установено,че обвиняемият създал приятелства в социална мрежа с малолетни лица – момичета, и е водил кореспонденция с тях посредством приложение за разговори и съобщения.

Той е приканвал децата в неговия апартамент, където извършвал и блудствените действия по отношение на 12 малолетни лица от женски пол, на възраст от 12 до 14 години, изразяващи се във физически контакт с тялото на пострадалите, като такива действия извършвал и на работното си място. За престъпление по чл. 149, ал.5, т.4 вр. с ал.2, т.4 предл.1 вр. ал.1 от  Наказателния кодекс се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 5 до 20 години. За  престъпление по чл.150,ал.1 ,пр.3,алт.1 във вр. с чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 2 до 8 години. Предстои насрочване на съдебно заседание в Окръжен съд - Стара Загора.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"