Множество ограничения на движението в столицата

Мисия София

06-10-2018, 08:11

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

В района на Националния стадион ще бъдат затворени някои улици

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:
От 00:00 до 21:00 часа при сектор "Г" на Националния стадион "Васил Левски".
От 12:30 до 19:30 часа на моста пред Национален стадион "Васил Левски" - 20 /двадесет/ паркоместа.

От 16:30 часа до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:
ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви";
бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни Връх";
бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

Поради рехабилитация на бул. Пенчо Славейков от ул. Цар Асен до бул. Ген. Тотлебен до 14.10 се забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства /ППС/ както следва:
по западната половина от пътното платно на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. „Стрешер“ до бул. „Св. Георги Софийски“;
по западното локално пътно платно на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. „Свиленица“ до бул. „Витоша“.

До 24.00 часа на 14 октомври предстои закриване на местата за почасово платено паркиране по бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. „Стрешер“ до бул. „Прага“ и по западното локално пътно платно на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. „Свиленица“ до бул. „Витоша“.

Променя се маршрутът на автобусни линии №№ 72, 260, 604 и № N4 както следва:
Променя се маршрутът на автобусна линия № 72 само в посока Плиска с преминаване през тунела при бул. Витоша. В обратна посока маршрутът не се променя.
За маршрута на автобусна линия № 72 се закрива спирка с код 0302 „БУЛ. ВИТОША“.

Автобусна линия № 72 работи по действащите разписания

Променя се маршрутът на автобусна линия № 260, както следва (в посока кв. Горна баня): по маршрута си до кръстовище бул. Прага/бул. Пенчо Славейков/ул. Св. Георги Софийски, направо по ул. Св. Георги Софийски, надясно по бул. Акад. Ив. Ев. Гешов, наляво по бул. Цар Борис III и по маршрута си. В обратна посока маршрутът не се променя.

Променя се маршрутът на автобусна линия № 604, както следва (в посока гара Искър): по маршрута си до кръстовище бул. Прага/бул. Пенчо Славейков/ул. Св. Георги Софийски, направо по бул. Пенчо Славейков с преминаване през тунела при бул. Витоша, наляво по бул. България и по маршрута си. В обратна посока маршрутът не се променя.

За маршрута на автобусна линия № 604 се закриват спирки с кодове:
- 1035 „УМБАЛ АЛЕКСАНДРОВСКА“;
- 0418 „ВМА“;
- 2343 „ЦЕНТЪР ПО ХИГИЕНА“;
- 0268 „БУЛ. АКАД. ИВ. ГЕШОВ“;
- 1736 „ПГ ТЕКСТИЛ И МОДЕН ДИЗАЙН“.

Променя се маршрутът на автобусна линия № N4, както следва (в посока ж.к. Гоце Делчев): по маршрута си до кръстовище бул. Прага/бул. Пенчо Славейков/ул. Св. Георги Софийски, направо по ул. Св. Георги Софийски, наляво по бул. Акад. Ив. Ев. Гешов, надясно по бул. България и по маршрута си, двупосочно.
За маршрута на автобусна линия № N4 се закриват спирки с кодове:
- 0443 и 0444 „УМБАЛ СВ. ЕКАТЕРИНА“;
- 0301 и 0302 „БУЛ. ВИТОША“;
- 0010 и 0011 „14-ТИ ДКЦ“;
- 6227 „Ж.К. ИВАН ВАЗОВ“;
- 2379 „ЮЖЕН ПАРК“;
- 0623 и 0626 „Ж.К. ИВАН ВАЗОВ“;
- 0270 „БУЛ. АКАД. ИВ. ГЕШОВ“.

Водачите от автобусни линии №№ 260, 604 и N4 ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута.

До 24:00 часа на 07 октомври ще се извръшва на един етап основен ремонт на входна маневрена на трамвайно обръщателно колело “Автогара Изток” по маршрута на трамвайна линия № 22.

До 24:00 часа на 07.10 се въвежда временна организация на движение както следва:
- Трамвайна линия № 22 ще се движи от ж.к. Красна поляна до трамвайно ухо Гео Милев.
- Ще се разкрие временна автобусна линия № 22-ТМ с маршрут: от автостанция Изток (начална спирка на автобусни линии № 90, 117 и 118) по ул. “Летоструй”, надясно по бул. “Ботевградско шосе” до гара Подуене, направо по бул. “Мадрид”, надясно по ул. “Проф. Милко Бичев”, надясно по бул. “Ген. Данаил Николаев” и наляво по бул. “Ботевградско шосе” по маршрута до автостанция Изток.
Автобусите ще спират на съществуващите автобусни спирки по маршрута и на трамвайната спирка с код 1822 “Ул. Алеко Константинов” на бул. “Мадрид” преди десния завой към ул. “Проф. Милко Бичев.