Бездомна кобила посрещна излитащите и кацащите на Летище "София"

Животът

06-10-2018, 14:31

Снимка:

wikimedia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

По документи животното е изядено от вълци още през април

Шокираща гледка посрещаше тази сутрин шофьори и пътници, отиващи на Летище "София" - безстопанствена кобила пред "Терминал 1"! След проверка се оказа, че животното има регистрационен чип. Според информацията от този чип обаче, кобилата била изядена от диви животни още през април.

Свидетели разказват, че животното се е появило още през нощта с части от каруца. Добри хора са го освободили от товара и го оставили да пасе.

"По данни на информационната система конят се води в село Регина, община Своге. Това значи, че е продаден неправомерно, без спазване на закона и сега ще издирваме собственика в Своге. Там се извършва проверка", отбеляза пред България он еър началникът на отдел "Здравеопазване на животните" към ОДБХ София-град д-р Емил Цонев.

Как обаче конят е стигнал от Своге до Летище "София", остава загадка.

Законът задължава собствениците на каруци да ги регистрират, в район "Слатина", към който принадлежи и близкият до летището квартал "Христо Ботев". Въпреки това няма нито една регистрирана каруца. А глобата за нарушителите стига до 500 лева.

Който не я плати, не може да си получи коня. В нашия случай талисманът на летището беше откаран на полигона на Столичната община в Панчарево. От тук нататък предстои процедура по откриване на собственика, изясняване на ситуацията и налагане на глоба.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен