ГЕРБ: Пренареждането на плочките е част от строителния процес

Мисия София

08-10-2018, 10:54

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

От "Джи Пи Груп" отбелязаха, че все още не са приключили с нито една от зоните

Ремонтът на столичната ул. "Граф Игнатиев" продължава вече пет месеца, а готовите ѝ участъци предизвикаха истинско възмущение у гражданите. Освен за трамвайното трасе, столичани се разгневиха и за настилката край църквата "Свети Седмочисленици".

"Пренареждането на плочките е част от строителния процес. Инвеститорският контрол е именно затова - за да следи за неизпълнение от страна на строителя за необходимото качество, и ако такова има, да го накара да поправи грешките", коментира в студиото на България он еър общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.

Той отбеляза още, че са благодарни на всички граждани, които са изразили мнение и са взели участие по темата, тъй като това бил начинът да се решават проблемите - чрез диалог.

"За съжаление обаче посредством това определени политически сили се опитаха да провокират вълна от недоволство", подчерта Зафир Зарков.

Още преди да е завършил, ремонтът по улица "Граф Игнатиев" се оказа с поредица от дефекти. А вече започна и ремонт на ремонта. По обекта се работи от 5 месеца, а вложените средства възлизат на малко над 20 млн. лева.

Иван Таков от БСП бе категоричен, че основният проблем с ремонтите в столицата е липсата на контрол от страна на отговорните лица и институции.

Изпълнител на проекта за обновяване на "Граф Игнатиев" и градинката пред храма "Свети Семочисленици" е фирма "Джи Пи Груп". Тя трябва да приключи с ремонта до началото на месец май 2019г. или за 300 дни, както е записано в договора. А всеки един ден забавяне ще струва на изпълнителя 240 хиляди лева.

От "Джи Пи Груп" отбелязаха, че все още не са приключили с нито една от зоните, на които е разделен обектът. Столичната община излезе със сходна позиция.