Ще се проведе бдение в памет на убитата Виктория Маринова

Животът

08-10-2018, 11:43

Снимка:

wikipedia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Брутално убийство на 30-годишна телевизионна водеща!

Разследването на тежкото престъпление продължава, има и международен отзвук

Бдение в София ще има тази вечер на пл. "Св. Неделя" в памет на жестоко убитата журналистка Виктория Маринова, предава БиТВ.

Разследването на тежкото престъпление, извършено в Русе, продължава. Продължават огледите, разпитите и претърсванията. В помощ на местната полиция са изпратени служители от София.

30-годишната телевизионна водеща е убита по особено жесток начин, като преди това е изнасилена. Тялото е открито на брега на Дунав.

Убийството има и международен отзвук. То е отразено от Би Би Си и "Гардиън". И двете публикации акцентират на това, че Маринова е била разследващ журналист. "Гардиън" подчертава, че убитата е разследвала корупционни схеми, свързани с еврофондове.

Председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер писа в "Туитър", че е шокиран от бруталното убийство на български журналист.

Международния комитет за защита на журналистите призова българските власти да извършат задълбочено разследване на убийството.

Полицията обяви, че работи по всички възможни версии – и свързани с работата на жертвата, и с личния ѝ живот. Тепърва ще се изяснява дали Маринова е станала случайна жертва или е била следена.