Мбапе с 4 гола срещу Лион за 5:0

Спорт

08-10-2018, 12:10

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ювентус иска Погба и Мбапе

Реал Мадрид се интересува от Мбапе и Неймар

ПСЖ с девет поредни победи от девет мача

Килиан Мбапе се развихри срещу Лион за разгрома на ПСЖ над Лион с 5:0 с четири гола. Първото попадение в срещата отбеляза Неймар от дузпа.

Мбапе и Неймар  са водачи в голмайсторската листа с по 8 гола. С по 7 попадения са Франсоа Камано от Бордо, Джонатан Бамба от Лил и Флориан Товен от Марсилия.


ПСЖ от девет кръга има девет победи и 27 точки. На второ място е Лил с 19, трети  и четвърти са Марсилия и Монпелие с по 16 точки. Пети е Сент Етиен с 15. Монако и Нант не могат все още да се измъкнат от кризата и са на 18 и 19 място с по 6 точки. Последен е Гингам с 5.



Неймар и Мбапе показаха най-силното от себе си в мача с Лион. Бразилецът правеше всичко най-добро като плеймейкър,а Мбапе вихрено бележеше гол след гол. Победата на ПСЖ с 5:0 идва от невероятната ефективност на домакините. Гостите имаха в целия мач повече положения,но не отбелязаха нито един гол. Равенството у дома с Шахтьор за 2:2 в групите на ШЛ след като губеха с 0:2 показва,че "хлапетата" имат необясним  пад. При условие,че сътвориха сензация в първия мач от групите на ШЛ като биха Манчестър Сити в Англия с 2:1. Но тепърва ще се разбере дали не е било само фойерверк.