Нико Ковач все още има време да докаже,че става за Байерн

Спорт

08-10-2018, 16:46

Снимка:

topsport.bg

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нико Ковач: Хамес остава в Байерн

Играчите на Байерн недоволстват от Нико Ковач

До този момент треньорското му представяне е провал

Назначаването на  Нико Ковач през лятото за треньор на Байерн предизвика доста учудване.

Вярно е,че Нико е израснал в Германия, играл е за Байерн,но му бе рано да става треньор на баварския клуб. Сполучливото представяне начело на Айнтрахт Франкфурт преди това заблуди баварските шефове. Те търсеха пореден заместник на великия Юп Хайнкес, който преди това за пореден път бе поел тима.

В близките предишни години, дори специалисти като Гуардиола и Анчелоти не оставиха траен отпечатък в Байерн в Шампионската лига. Спечелването на първенството в Германия за тях бе лесна работа. Но вдигането на купата с големите ушички се оказа невъзможна мисия.


Сега, Нико Ковач май ще има проблеми и около взимането на първенството в Германия, за което Байерн бе абониран. Всъщност двете затуби от Херта и Борусия Мьонхенгладбах може да бъдат забравени при силна серия в групите на Шампионската лига и след това на елиминицаиите чак до финала, както и връщането на отбора в правилния шжампионски коловоз в Бундвеслигата.

Интересно ще бъде дали Нико Ковач ще може да преодолее колебливите си треньорски изяви начело на легендарния баварски клуб.