Възстановено е движението по АМ „Тракия“

Животът

09-10-2018, 11:01

Снимка:

АПИ

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ограничава се движението на АМ „Тракия“

В посока София, превозните средства се отклоняват по обходен маршрут по път I-8

"Движението по АМ „Тракия“ край Ихтиман в посока Пловдив е възстановено", заяви на брифинг главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН, съобщават от МВР. Той поздрави органите на реда за светкавичната реакция, която е дала възможност за по-бързо възстановяване на движението на моторни превозни средства. Главен комисар Николов уточни, че сметището край Ихтиман не е работещо, запалило се вследствие на гниене. На място има пет пожарни автомобила, които продължават гасителните действия. Николов призова водачите да спазват ограниченията, защото е важно за живота на всички на пътя.

Старши комисар Николай Спасов каза, че около 5 часа е получен сигнал за катастрофа край Ихтиман. По първоначални данни, във верижния инцидент са участвали пет автомобила и камион. В резултат на удара са пострадали трима, които са транспортирани в болнични заведения, а на други двама е оказана медицинска помощ на място.

Директорът на ОДМВР – София отправи апел към водачите на МПС да карат внимателно и да спазват указанията на полицията, защото ситуацията е тежка, а видимостта нулева.

Нулева видимост има и на п.в. Мухово, обходен маршрут през село Веринско.