Прокуратурата задържа лице, нанесло телесни повреди на полицай

Крими

09-10-2018, 11:34

Снимка:

МВР

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

- На 07 октомври, в гр. София, ул. „Летоструй“ 90, с лек автомобил марка „БМВ“, модел „320“, е причинил лека телесна повреда на старши полицай И. Х., при изпълнение на служебните му задължения, изразяваща се в контузия на дясното му ходило – като управлявайки описания по-горе автомобил, минал със задна дясна гума през десния крак на Х. Непосредствено след това, извършителят е причинил лека телесна повреда на старши полицай С. С., при изпълнение на служебните му задължения, изразяваща се в контузия на дясна колянна и глезенна става и дясно коляно, като управлявайки лекия автомобил е ударил с него и бутнал на земята С.

Впоследствие, около 10.40 часа на същата дата, на кръстовището на ул. „Резбарска“ и ул. „549“, деецът е попречил на орган на властта – старши полицай П. Т., изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред, като осуетил полицейска проверка: управлявайки лек автомобил марка „БМВ“, модел „320“, не спрял на горепосоченото място за извършване на проверка при подаден сигнал със стоп палка. Това от своя страна представлява престъпление по чл. 270, ал. 1 НК.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е К. Кръстанов, на 29 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато и обвинение.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 10.10 – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.