Фандъкова възложи „контрол на контрола” за ремонта на "Графа"

Мисия София

09-10-2018, 15:36

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Строителният надзор е санкциониран със 100 000 лв., следващата стъпка е прекратяване на договора

Столичният кмет Йорданка Фандъкова възложи „контрол на контрола” по отношение на материалите и качеството на изпълнение на ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев”.

След седмица мълчание тя говори за проблемните ремонти в столицата, предизвикали критиките на граждани и политическа опозиция.

За осъществяването на контрола са поканени компетентни представители на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Екипът вече е бил на обекта и е направил първите огледи. „Ще разчитам на тях както по отношение на допълнителни анализи на материалите в лабораторията на УАСГ, така и по отношение на начина на изпълнение”, каза Фандъкова, съобщава БиТВ.

Тя допълни, че има сериозни бележки по отношение на изпълнението на задачите на строителния надзор. „Вече ги санкционирах със 100 000 лв. Това е първата и последна санкция, защото следващата стъпка е прекратяване на договора”, предупреди тя.

„Много спекулации чух през последните дни. Гражданите имат правото да се интересуват и да дават своето мнение, то е важно за мен, но спекулации от политически сили и техни привърженици не мога да приема, когато става въпрос за неверни твърдения”, подчерта кметът на София.

„Мога да приема всичко, но не мога да приема спекулациите и обвиненията в корупция. Тези, които познават и мен и работата ми, много добре знаят, че през целия си живот не съм взела една стотинка под формата на корупция”, категорична беше Фандъкова. Тя увери, че е безкомпромисна за качеството и ще продължава да е така.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен