​Северин Надеждов Красимиров е задържаният за убийството на Виктория

Животът

10-10-2018, 09:43

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Има задържан за убийството на Виктория Маринова

Задържаният за убийството е напуснал страната през ГКПП "Дунав мост"

Северин Надеждов Красимиров е задържаният за убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе. Той е роден 1997 г. в град Русе, живущ в Русе, обитаваният от него адрес е близо до местопрестъплението. Това съобщи на официален брифинг в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи БНТ.

Северин Красимиров е арестуван късно снощи в Германия, от немската полиция, след искане от българските органи от МВР. "От 2007 г. лицето има криминална регистрация за кражба на цветни метали", обясни още Маринов.

По думите, му, разследването е открило веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението и жертвата. Част от готовите ДНК експертизи дават информация за наличие на ДНК по трупа на жертвата и нейните вещи.

"Очакваме още доказателства, продължаваме да работим по всички издигнати версии - както за личния, така и за професионалния живот на Виктория Маринова", категоричен е вътрешният министър.

"Редно е да се изкаже благодарност на всички полицаи, прокурори, съдии, експерти от МВР, както и към полицията в Германия", заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

"За кратък период от време при изключителна мобилизация бяха събрани множество доказателства. Повдигнати са задочни обвинения в изнасилване, предвиденото в закона е от 10 до 20 г. Също и за умишлено убийство по особено жесток начин, за което най-голямата присъда е доживотен затвор без право на замяна", каза Цацаров.

Извършителят на убийството е напуснал страната през ГКПП "Дунав мост" в неделя по обед. Издадена е европейска заповед за задържане и за разследване.

Сега предстои процедура по изправянето му пред германски съд, екстрадиране на лицето и повдигане на обвинение.

"В хода на действията, извършени до момента, не се изключва всякаква версия за убийството", каза Цацаров.

По думите му става въпрос за спонтанно нападение.