Аутори: Благодаря на Лудогорец

Раздялата ни се случи по естествен път

Треньорът на Лудогорец Пауло Аутори изтъкна основната причина за решението си да се раздели с българския шампион. Бразилецът разкри, че си тръгва от Разград заради хронологично обявеното по-късно напускане на спортния директор Методи Томанов. Според специалиста не е било редно при това положение да продължи работа в клуба.

„Нямаше да бъде етично от моя гледна точка да продължа, след като бе махнат човекът, който ме доведе в клуба”, заяви 62-годишният бразилски специалист пред globo.com.

„Всичко се случи по много естествен път, дотолкова че ще продължа да водя тренировките до 20 октомври (б.р. тогава е дербито срещу Левски). Просто искам да благодаря за периода, който изкарах тук на най-високо ниво, както и да похваля отличните инфраструктура и организация на клуба“, добави Паулу Аутори.


Под ръководството на бразилеца „орлите“ са изиграли до момента 23 мача, записвайки 15 победи в тях. Лудогорец не успя да се класира за групите на Шампионската лига, но влезе в тези на втория по значимост турнир на Стария континент – Лига Европа. Аутори спечели с тима Суперкупата на България преди старта на сезона след успех срещу Славия.