Цв. Цветанов: Добрата координация с германските власти е от години

Животът

11-10-2018, 10:02

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Северин Красимиров се е съгласил на опростена процедура за екстрадиране

Самият факт, че лицето е било задържано за няколко часа, показва, че подходът е бил правилен

Не знам как днес тези, които изговориха толкова много лъжи, как гледат полицаите, следователите, прокурорите, които представляват държавата в борбата срещу престъпността. Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му около разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова е имало очерняща кампания срещу държавата.

"Самият факт, че лицето е било задържано за няколко часа, показва, че подходът е бил правилен", каза Цветанов. Той коментира и координацията с германските власти, като каза, че тя не е в следствие от медиен натиск за бързото разкриване на случая, а е резултат от години добра съвместна работа.

"Това е добра координация, която е създавана с години. Мога да кажа, че много са съвместните операции, които се планират и реализират заедно с европейските ни партньори", обясни той.

Цветанов изрази убеденост, че българският съд ще даде максимално тежка присъда, за да има морално възмездие върху извършителя на това престъпление.

По думите му е имало атака срещу страната ни, хибридно координирана. Той припомни думите на бившия съпруг на Виктория Маринова, който благодари за действията на държавата по разкриването на тежкото престъпление.

"Връщането на Светлозар Лазаров на поста главен секретар на МВР не е обсъждано", каза Цветанов и допълни, че това би било лош знак към системата, която е започнала своето силно устойчиво стабилизиране.