Лопетеги може да падне от два стола на земята

В Реал са му нужни бързи резултати

Лопетеги е ярък  пример как може да се падне от два стола на земята. При това, първия му стол начело на Испания бе повече от стабилен. Преди световното нещата изглеждаха солидни. И Ла Фурия заедно с Лопетеги имаше шанс да гони световната титла.


Но изкушението да бъде начело на Реал може да му изяде главата. Лопетеги не очакваше,че от испанската федерация ще се окажат толкова принципни и ще го изгонят. Покрай Хулен изгоря легенда като Йеро, който пое на пожар националния тим.



Лопетеги пое Реал, който вече бе без Кристиано Роналдо. А преди това целия отбор бе калиброван да играе за португалеца. И на Лопетеги се падна задачата да води тим, който без Роналдо изглежда зле. Нищо,че става въпрос за Реал.


Контрата от липсата на Роналдо и дебелата сянка от бързите и гениални успехи на Зидан вкараха Лопетеги в много трудна ситуация.

Реал не е на себе си. Губи мачове и се държи като средняк. Лопетеги има още малко време да върне блясъка на Реал. Защото търпението на Флорентино Перес вече се е изчерпало и се спрягат нови имена.

Лопетеги ще трябва да побърза и да вкара Реал в правилната шампионска посока и в Примера и в Шампионска лига.