"Скуадра адзура" продължава да е без успех при Манчни

Италия направи 1:1 с Украйна в контрола

Националният отбор на Италия направи 1:1 с гостуващия тим на Украйна в приятелска среща, която се игра на стадион „Луиджи Ферарис“ в Генуа. Така „скуадра адзура“ остава без успех под ръководството на новия си селекционер Роберто Манчини в пети пореден официален мач – три равенства и две загуби.

През първата част „адзурите“ доминираха, но нити те, нито украинците успяха да вкарат гол, след като не материализираха нито едно от положенията си пред една от двете врати.

Десет минути след почивката нападателят на Ювентус Федерико Бернардески (55) изведе домакините напред в резултата след асистенция на Алесандро Флоренци от Рома. Радостта на италианците обаче не бе дълга, тъй като футболистите на Андрий Шевченко бързо изравниха. Халфът Руслан Малиновски (62) от белгийския Генк бе точен за 1:1 след подаване на защитника Микита Бурда от Динамо Киев.

До края на мача гостите бяха по-активни и можеха да си тръгнат с победата, но в 71-ата минута Малиновски нацели греда, а пропуски направиха Степаненко и Циганко.

Следващата среща на Италия е визита на Полша тази неделя от турнира Лига на нациите. За украинците предстои домакинство срещу Чехия идния вторник от същата надпревара.