Дончев: Имайте повече доверие в институциите

Животът

12-10-2018, 11:31

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

На този етап няма данни убийството на Виктория да е свързано с журналистическото разследване

В Европа често има нужда от жертва – някой да е лошото момче или лошото момиче и да бъде посочван. В случая с убийството на журналистката Виктория Маринова и лансирането в чуждестранни медии на версията, че нападението е свързано с работата й, България беше очернена. Това коментира в студиото на БиТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

„Не за първи път вътрешнополитическо проблеми се пренасят навън. След като се вижда, че опитите за дестабилизация на страната отвътре не дават резултат, имаме всички белези на пренасянето им в международната сфера”, посочи той.

Дончев отбеляза, че Европа в момента е предизборна ситуация и „политици от всички държави членки от различен профил и тоналност биха използвали, употребили и дори злоупотребили с такъв случай”.

Вицепремиерът призова да имаме повече доверие на институциите – не е проблем да не вярваш на конкретен техен представител, но без самата структура и държавата ще спре да съществува.

По сигнали именно на Томислав Дончев и на онлайн изданието „Биволъ” се проверяват фирми около „Джи Пи Груп” за злоупотреби с еврофондове. Той подчерта, че на този етап няма данни убийството да е свързано с журналистическото разследване, коментирано и в последното предаване на Виктория Маринова.