Столични полицаи иззеха 4 тона дизелово гориво

Крими

12-10-2018, 15:33

Снимка:

МВР

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Преустановено е разпространението на дизеловото гориво без платен акциз

Столични полицаи, съвместно със служители на Столична Митница, иззеха 4 000 литра дизелово гориво, предлагано за продажба незаконно, съобщават от пресслужбата на МВР.

На 10 октомври, при полицейска операция по противодействие на престъпления с акцизни стоки, служители от отдел „Икономическа полиция при СДВР установили, че в землището на Банкя се предлага дизелово гориво без платен акциз. В хода на проверката било изяснено, че горивото се предлагало за продажба от стационарна цистерна с монтиран пистолет за зареждане и поставен брояч, без регистрационни табели и двигател. Непосредствено да нея било паркирано и товарно моторно превозно средство. В цистерната имало 3 000 литра течност с характерната за дизелово гориво миризма, а в пластмасов съд в товарната част на автомобила - още 1 000 литра от същата течност.

Със съдействие на служители от Столична Митница горивото е иззето и транспортирано до данъчен склад. Преустановено е разпространението на дизеловото гориво без платен акциз. Работа по случая продължава.