Столичната лекарска колегия връчи първите си годишни награди "Лекар на годината"

Животът

12-10-2018, 15:57

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

В столичната лекарска колегия членуват около 10 000 медици

Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз връчи първите си годишни награди за "Лекар на годината" в четвъртък вечер. На официалната церемония във Военния клуб присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, нейният заместник Явор Нотев, председателят на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова и зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков и заместник-кметът на София Дончо Барбалов.

Наградите "Лекар на годината" бяха разпределени в 9 категории, в две от които бяха отличени представители на общинските структури. Наградата за "Мениджмънт на финансовите ресурси" получи изпълнителният директор на общинската Първа МБАЛ проф. д-р Цветомир Димитров. За "Активен принос в работата на общинското здравеопазване" беше отличен д-р Веселин Милев, председател на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в Столичния общински съвет.

Голямата награда "Лекар на 2018 година" беше връчена на д-р Цвятко Георгиев – завеждащ отделението по хирургия към детската клиника на "Пирогов".

В столичната лекарска колегия членуват около 10 000 медици. Това е най-голямата лекарска организация в страната. "Пациенти от цялата страна избират да се лекуват именно в София заради високия професионализъм на специалистите в столицата" – коментира председателят на Столичната колегия на БЛС д-р Асен Меджидиев.

Наградите "Лекар на годината" на Столичната лекарска колегия ще се връчват всяка година в навечерието на деня на Св. Иван Рилски Чудотворец – 19 октомври, който е и професионален празник на българските медици.

За първи път у нас връчиха наградата „Лекар на годината” към Столичната колегия на Българския лекарски съюз.

Идеята е да бъдат отличени водещите специалисти в столицата.