СО с кампания за намиране на иновативни решения

Мисия София

13-10-2018, 12:46

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Climathon в София ще се проведе на 25 и 26 октомври в София Тех Парк, сграда Бизнес инкубатор, етаж Партер

През 2018 г. подобряването на качеството на атмосферния въздух е приоритетна тема за Столична община, която изпълнява програма с над 100 мерки, насочени към ограничаване на основните източници на фини прахови частици. Извън това, което се изпълнява по План, общината е в готовност да работи за практическата реализация и на ефективни иновативни проекти.

„Как да подобрим качеството на атмосферния въздух в София?“ е предизвикателството, което екипът на Столична община отправя към предприемачи, иноватори и студенти тази есен, в рамките на международната инициатива Climathon, която ще се проведе на 25 и 26 октомври 2018 г."

През 2018 г. Столична община е партньор на Cleantech Bulgaria и Climate-KIC в реализация на международната инициатива в България. Повече за самото предизвикателство и как да се включат желаещите в него можете да намерите тук: https://climathon.climate-kic.org/en/sofia

Специално подбрано жури ще селектира и наградѝ най-доброто решение и екип. Събитието ще се проведе в два последователни дни, като всеки екип ще получи менторски препоръки, както и цялостно формулиране на идеята в проект. Всички проекти ще бъдат представени пред жури, което в края на събитието ще определи победителя. Наградата за най-добрата идея за по-чист въздух ще е директен достъп до най-голямото състезание за зелени бизнес идеи в света ClimateLaunchpad.

Climathon е международна инициатива, която се провежда едновременно в 45 държави от цял свят. Жителите на над 130 града от различни точки на планетата се изправят в битка чрез иновативно мислене и инициативност да подобрят условията за живот в градовете. Събитието е своеобразен 24-часов маратон, в който иноватори, студенти, предприемачи, инженери от цяла България ще работят по зададена предварително тема.

Climathon в София ще се проведе на 25 и 26 октомври в София Тех Парк, сграда Бизнес инкубатор, етаж Партер.