И по-малката щерка на Очите влиза в семейния бизнес

Животът

14-10-2018, 12:38

Снимка:

lifeonline.bg

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Придобила е фирмата на кака си Станислава

19-годишната Ивелина Желязкова вече е част от семейния бизнес на баща си Димитър Желязков - Очите. Срещу името на Ива вече стои регистрацията на фирмата „Съншайн 0604”, направена през лятото, малко след абитуриентския си бал на несебърлийката, съобщава LifeOnline.

Тя придобива компанията от сестра си, а цифрите в името са от рождената дата на Станислава – 6 април 1994 година.

Запознати издават, че сделката не е формална.

Очите лично настоял малката му дъщеря да трупа опит в управление на семейния бизнес, докато сестра й се занимава с отглеждането на детето си.

По-рано през годината тя стана майка и в момента няма време да движи легалните финанси на фамилията.

Фирмата, която Ива наследи, е създадена по времето, когато кака й навърши 19 години. От подземния свят твърдят, че тя е част от мащабен план на Несебърския Ал Капоне за легализиране на натрупаните милиони левове от търговия с дрога. За да не бие на очи, инвестиционната дейност е поверена на доверени лица на Митьо Очите. Някои от които роднини.

Самата фирма също не е със съвсем чиста дейност. През 2016 година властите я проверяват, тъй като такситата, които работят от нейно име са с фалшиви лицензи. Освен това Станислава управляваше и два ресторанта край морето, върху които сега ще се концентрира сестра й, пише ХотАрена, цитирайки ежедневник.

В полулегалния бизнес на Митьо се е включила и съпругата му Антигона Янулис, която е управител на „Сий сайд инвестмънт”.

На нейно име се водят луксозната резиденция в Кошарица, където живее фамилията на подземния бос. Собственик на фирмата е регистрираната на Сейшелите „Адвансд ентърпрайз”. Както и при всички офшорки, тук също не е посочен истинският собственик.

Интересно обаче е друго - фирмата управлявана от жена му Антигона не само няма приходи, но и трупа огромни заеми.

А през последните години е закупила няколко много апетитни парцела в Несебър и дори няколко апартамента.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен