ВМА с кампания: Как да станем донор на органи?

Животът

14-10-2018, 13:12

Снимка:

bnt.bg

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Инициативата е с цел подкрепа на близките на болните хора да вземат решение да спасят друг живот

Навръх Световния ден на донорството - Военномедицинската академия събра мотористи на информационна кампания. Срещата е част от инициатива, чиято основна идея е хората да познават значимостта от донорството.

Целта - да може всеки от нас да направи съзнателен и информиран избор, ако изпадне в ситуация, в която трябва да вземе решение за даряване на органите на свой близък.

Представители на най-голямата мотоорганизация в България "Sofia Riders" дойдоха с моторите си във ВМА. Не защото са свикнали да ги наричат "донори" по пътищата, а защото става дума за ситуация, в която всеки може да попадне, съобщава България он еър.

Легендата на ЦСКА Джони Велинов се радва на добро здраве и чудесно настроение след направената му преди години трансплантация. Броят на трансплантациите у нас в последните години е по-малък заради липса на донорски ситуации.

Но и заради неинформираност или страх от страна на близките на изпадналите в мозъчна смърт.

Съветът на Европа чества днес Европейския ден на органното донорство и трансплантация. Целта е да се подкрепят близките на болните хора да вземат решение за донорство, предаде Ива Григорова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен