Tреньор: Приемайте въглехидратите преди и след тренировка

Животът

14-10-2018, 16:08

Снимка:

pexels

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Eдин месец е минимумът да видим някакви резултати, които ще можем да задържим и да ни мотивират

Ценни съвети за тренировки и хранене, за да постигнем по-добра форма, даде треньорът Борислав Лазаров в ефира БиТВ.

Той препоръчва да насочим въглехидратите преди и след тренировка, когато имаме най-голям разход на енергия. Може да се включат и в закуската.

"Трябва да се храним по-редовно, да ядем между 3 и 5 пъти на ден, задължително да закусваме, да хапваме плодове от време на време, за да можем да не ядем сладко", допълни той.

Плодовете трябва да се ядат не за десерт, а между храненията или пък да ги включим в закуската. „Хубаво е плодовете да се консумират основно до 12 ч., а след това да ги ограничим, защото се води, че организмът ни няма ензимите, с които да ги обработи след това”, обясни Боби Лазаров. Той представи и рецепта за домашни шоколадови бонбони, които са подходящи и за вегани.

"Стават изключително вкусни, но са и доста калорични и не трябва да се прекалява с тях", предупреди Лазаров.

"Хората много бързо се отказват, тъй като резултатите им са бавни. Трябва да разберат, че няма как нещата да се случват прекалено бързо. Просто има физически процеси, които не могат да се извършат от тялото за толкова кратко време, колкото им се иска на хората", отбеляза треньорът.

"По думите му резултати може да се видят и на втората или третата седмица в зависимост от това с какво наднормено тегло е човекът и какво иска да постигне. Един месец е минимумът да видим някакви резултати, които ще можем да задържим и да ни мотивират за в бъдеще", категоричен беше Боби Лазаров.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен