Фандъкова провери ремонта на градина „Св. Климент Охридски“

Мисия София

16-10-2018, 08:39

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Жълтите павета се почистват и съхраняват и ще бъдат използвани при ремонта на ул. “6-ти септември“

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери ремонта на градина „Св. Климент Охридски“, която е част от подобектите на зона 4 в центъра. На обекта присъства и зам.-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев, представители на проектантския екип, на изпълнителя на независимия надзор, на дирекции „Зелена система“ и „Транспортна инфраструктура“, съобщават от общината.

Всички алеи в тази градина по проект са с гранитна настилка. В градината ще бъде изградено осветление и поливна система. Предвижда се засаждане на нови 47 броя фиданки, 220 храсти и цветя, каза Димитър Данчев, директор на „Зелена система“. Фиданките ще бъдат иглолистни и широколистни, като първите от тях ще бъдат засадени тази есен.

Жълтите павета се почистват и съхраняват и ще бъдат използвани при ремонта на ул. “6-ти септември“. Паветата ще бъде складирани и запазени и за следващи ремонтни работи.

Постоянно на обекта е надзорът, който трябва да следи за изпълнението и при забележки, изпълнителят е длъжен да ги отстрани своевременно. Контрол на място извършва и дирекция „Транспортна инфраструктура“.

По договор са предвидени санкции за забавяне в размер на 220 хил.лв на ден, отделно за качество, задържа се гаранцията до края на изпълнението, а 50% от нея за целия гаранционен срок на обекта.

В Зона 4 около храм-паметника „Св. Александър Невски“ в момента се работи и по ремонта на градина „Кристал“, на ул.“Московска“, както и в участъци от бул. “Васил Левски“, ул. “6-ти септември“, ул. “Аксаков“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен