Ричард крие помашки произход

Животът

16-10-2018, 15:41

Снимка:

lifeonline.bg

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Дядо му Нури бил най-личния обущар на Родопите

Ричард Величков, който пъчи мускули в Къщата на „Биг Брадър“ се оказа със скрит произход, предава LifeOnline.

Гордостта на Мадан е роден в семейство на помаци, от което чудото на анаболната индустрия много се срамувал.

Величков всячески се опитвал да прикрие помашкия си произход, и много се страхувал да не би някой съселянин да разкрие срамния за него факт и той да се разчуе. Неслучайно, пристигналият преди няколко години в столицата несъразмерен младеж не говори много за семейството си.

Неговият дядо – Нури, бил най-личния обущар на Мадан и един от най-големите майстори в занаята в Родопите в средата на миналия век, пише седмичник.

Дори в годините на зрелия социализъм хитрият българомохамеданин развивал успешен частен бизнес и в работилницата му се трудели на процент 5-6 негови ученици.

Именно на натрупаното от Нури имане скромният Ричи дължал завидното си за местните стандарти образование – бил първият от фамилията, завършил средния курс на обучение.

Съучениците в гимназията в Смолян лепнали прякор на бъдещия културист. Те му викали „Ричард рязаното пишле“, по аналогия с едноименния английски крал Лъвското сърце.

По онова време кралският адаш нехаел за прозвището си и не се срамувал от своя етнос, тъй като в региона живее солидно помашко население.

Когато се озовал в София обаче, набързо зачеркнал мюсюлманската част от семейната си история.