Петър Хубчев:Норвежците ще бъдат много агресивни

Мачът с Норвегия е важен, но не и по-важен от останалите два

Селекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев даде официална пресконференция пред медиите в Осло преди предстоящия втори мач срещу Норвегия в Лигата на нациите.

"Не разбирам защо от щаба на Норвегия говорят такива неща. Нямам желание да ги коментирам. Ние обръщаме внимание на това, което се случва на терена. Не се занимаваме с нищо друго. Виждате го и от поведението ни.

Не съм чел какво точно е казал техният треньор, но ще му отговоря под формата на шега. В първия ни мач, футболистите на Норвегия забавиха много повече времето от нашите. Всеки техен тъч беше изпълняван от централния им защитник, който взимаше парцал и бършеше топката. Ако изчислим с това колко се е забавило времето, те са протакали повече. Това обаче е само шега.


Всички наши играчи са здрави, като единственото изключение е Борислав Цонев. Доколко точно са уморени футболистите, ще се види утре. Ситуацията в отбора е променена след тези три срещи. С оглед на точките, може би, мачът с Норвегия е важен, но не и по-важен от останалите два.

Не бих се ангажирал да ви кажа колко и какви, но при всички положения ще има промени. Нашият стремеж е да изградим нещо като стил. Не с три или четири мача да се представим по този начин, а с много повече. В същото време ще е глупаво, ако не се съобразяваме с конкретния противник.

Не само от изказванията, но мисля, че ще бъдат много по-агресивни. Очакваме го. Само че ние не трябва да бягаме и да се страхуваме. Най-доброто противодействие е ние също да бъдем толкова агресивни в единоборствата. Само това ще ни помогне.



Най-много ме притеснява мощта и този силов футбол, който изповядват. На това трябва да се обърне голямо внимание и да се отговори със същото.

Няма как да се заблудим, че с 3-4 мача всичко е окей. Ако загубим същия брой срещи мача, ще четем точно обратното. Реакцията на другите отбори показва, че сме станали дразнители за тях. Аз бих подходил по друг начин. Ние уважаваме всички противници, но няма да отстъпим от нашите си принципи.

В първите три двубоя най-много сили хвърлихме срещу Норвегия. Срещу този мощен отбор, чисто физически, беше най-трудно. Поне аз така го усетих от пейката", каза пред журналистите Хубчев.