Евелина Кованджийска представя "Жадни за обич слънца“

Срещата с авторката е от 17.30 ч.

Днес от 17.30 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представена стихосбирката на Евелина Кованджийска „Жадни за обич слънца“. Поетичните творби са интимни, топли, разкриващи чувственото отношение на авторката към живота в неговата многообразност и емоционалност.
Евелина Кованджийска има завършени магистърски специалности по „Компютърни технологии“, „Английска филология“ и „Европейска магистратура по превод с немски и английски език“. Работи в сферата на софтуера и превода с английски и немски език. Нейни стихове са публикувани в сп. „Пламък“, в. „Пулс“, сп. „Везни“ и други, както и в сборниците „Седмостен“ и „Антология на младите български автори“. Многократно е отличавана в конкурси за поезия. За стиховете си е удостоявана и с различни награди. Автор е на стихосбирките „Бели сънища“, „Боси очи“, „Разказвам тишини“ и „Косач на звезди“.
Представянето на „Жадни за обич сърца“ в библиотеката ще бъде съпроводено с музикални изпълнения на студенти от класа на проф. д-р Ромео Смилков.