Студенти са принудени да живеят в трагични условия

Животът

17-10-2018, 11:31

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Младите хора са шокирани от мухъл, мръсотия и дървеници

Малко след началото на академичната година, в пълен контраст с емоциите около приема и старта на висшето образование, голяма част от студентите са шокирани от условията на живот в общежитията, критериите, по които се настаняват студентите и не на последно място - дългото чакане на опашки, за да се плати месечният наем.

След първия етап от настанителната кампания някои от първокурсниците в СУ биват настанени в стаи на Медицинския университет. Младите хора обаче освен покрив над главите си, получиха дървеници, мухъл и изтърбушени легла.

"Проблемът тръгна от това, че успехът ми не беше достатъчно висок, за да получа общежитие на първия етап от класирането. Затова ме настаниха в стая на МУ София", разказа пред BБългария он еър Радослав, един от студентите.

Други младежи пък са били настанени в блокове в столичния кв. "Княжево", където условията за живот били нормални, но неудобство им създавало това, че кварталът е краен се налага да пътуват за лекции всеки ден по над час.

От настанителната комисия обясняват, че към момента няма никакви свободни места в общежитията на СУ "Св. Климент Охридски". Три от блоковете били в основен ремонт и заради това се наложило в момента да се ползват стаи на други университети.

Но обещават, че студентите ще бъдат преместени, след като работата приключи.



Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"