Шампионско посрещане за Адриан Андреев

Андреев заяви, че неговата голяма цел е влизане в Топ 100 на ранглистата

Адриан Андреев се завърна от Буенос Айрес заедно с треньора си Ивайло Трайков и бе посрещнат от множество журналисти на летище София. Андреев спечели сребърен медал на двойки и четвърто място на сингъл на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина.

От страна на БФТенис беше организирано специално посрещане на Андреев във ВИП-а на летище София. На церемонията по посрещането от страна на федерацията по тенис присъстваха Георги Дончев и Пресиян Коев.

„Много сме уморени след пътуването, изминахме дълъг път, но се радвам, че пристигнахме. Заради травмата, тактиката бе да хвърля всички усилия на двойки, което се оказа и успешен ход", заяви Андреев.

Още в полуфиналите на единично Адриан получи травма в стъпалото, а в мач за бронза не успя да продължи и остана четвърти. „Ще се възстановя от контузията, това не е проблем. Ще се възстановя за Китай". Андреев ще участва в финалният „Мастърс" на най-добрите осем при юношите за 2018 година. Надпреварата ще се проведе в Чънду (Китай) от 22-и до 28-и октомври.

„Ако на сингъл се бях чувствал малко по-добре, можеше да е друг резултатът. Най-важното е, че се развивам."

„Смятам, че в Аржентина постигнах целта, за която отидох. На единично мога да кажа, че не се чувствах добре. Успехът е хубаво нещо, но най-важното е да се развиваш и да не мислиш за успехите".

Андреев заяви, че неговата голяма цел е влизане в Топ 100 на ранглистата и да спечели титла от Големия шлем от юношеските турнири. „Голямата ми цел е топ 100 на АТР. Надявам се другата година да спечеля титла от Големия шлем при младежите. И да започна да играя добре на „Фючърс" турнирите.", заяви Андреев.

„Безкрайно се радвам за добрия резултат, безкрайно вълнуваща седмица, нагледахме се на много добри резултати. Надявам се Адриан да задържи този резултат", коментира неговият наставник в Аржентина Ивайло Трайков.