Предлагат модерни решения за градината

Откриха изложбата "Цветна есен 2018“ в Пловдив

Съвременни решения за цветни и овощни градини предлагат участниците в специализираната изложба „Цветна есен 2018“, която се провежда от 17 до 21 октомври в Международен панаир Пловдив. Тя показва  разсади, семена и луковици за цветя, декоративни храсти,  плодни дръвчета, препарати и аксесоари.  
Модата за домашно отглеждане на билки и подправки е вдъхновила един от изложителите. Той представя разсад за пълзяща и обикновена мащерка, див чесън и див лук, розмарин, девесил и други ароматни растения. Наред с тях демонстрира различни видове цветя и треви, които се използват в прочутите градини на неговата родина – Англия.
До тях се разгръща богат асортимент от луковици за холандски лалета с над 15 окраски. Познатите български овошки, но с подобрени качества, също привличат вниманието на посетителите, както и разнообразието от традиционни цветя.
Изложителите в „Цветна есен 2018“ предоставят всичко необходимо за осъществяване на професионални и любителски проекти в областта на градинарството. Посетителите ще се запознаят с актуалните тенденции и ще получат съвети. Щандове са разположени пред палата 8 и може да бъдат посетени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 16 часа.
Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна есен 2018” се организира  едновременно с още две прояви, посветени на свободното време и хобито: Панаир на колекционерите „Булколекто” (19-21 октомври) и международни киноложки изложби с финали за Световната купа (20-21 октомври). Освен тях посетителите могат да видят Международната изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения” (17-20 октомври). Билетът за всички прояви струва четири лева, за ученици, пенсионери и инвалиди – два лева.
За първи път в Панаира гостува изложение на американски автомобили и мотоциклети (20-21 октомври). Световно първенство по савате за мъже и жени, както и турнири по още едно френско бойно изкуство – дуели с пръчки, ще се проведат от 18 до 20 октомври.

На снимките
Снимка 1    Билки и подправки за отглеждане в домашни условия предлага участник в изложбата „Цветна есен 2018“.

Снимка 2    Овошките привличат вниманието на посетителите на специализираното изложение за градинарство в Пловдив.