На 16 ноември отбелязваме Ден за по-чист въздух

Мисия София

18-10-2018, 15:33

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Инициативата на Столична община се провежда с подкрепата на посолството на Великобритания в България

За първа година на 16 ноември 2018 г., по инициатива на Столична община, в България ще се отбележи Ден за по-чист въздух. За участие са поканени училища, институции, представители на бизнеса и граждани.

На 16 ноември 2018 г. администрацията на Столична община се отказва от личните и служебните си автомобили за по-чист въздух. Писма от столичния кмет Йорданка Фандъкова с покана за участие в Деня за по-чист въздух, чрез отказ от лични и служебни автомобили, както и чрез различни други инициативи, които имат принос към качеството на въздуха, са изпратени до всички министерства, представители на бизнеса, столични училища и районни администрации на територията на Столична община.

„Каним всички граждани, институции, ученици, бизнеси да се включат в този Ден за по-чист въздух, чрез отказ от личните и служебните си автомобили или чрез други, избрани от тях инициативи. Целта е всички заедно да покажем, че участието на всеки един от нас в преодоляване на този характерен за зимния период проблем, е много важно. Нито една мярка и нито една инициатива сама не може да се справи с предизвикателството „по-чист въздух“. Всички заедно – и институции, и граждани – можем“, коментира инициативата кметът Йорданка Фандъкова.

Инициативата на Столична община се провежда с подкрепата на посолството на Великобритания в България. Идеята за отбелязване на Ден за по-чист въздух идва именно от Великобритания, където този ден се отбелязва всяка година в различни градове.