Спецпрокуратурата ще протестира домашния арест на Иванчева и Петрова

Крими

19-10-2018, 13:05

Снимка:

prb.bg

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в следствения арест до произнасяне на Апелативния специалиализиран наказателен съд

Специализираната прокуратура ще протестира определението на Специализирания наказателен съд от 18 октомври 2018 г. за изменение на мерките за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от „Задържане под стража“ в по-леки - „Домашен арест“.

Съдът мотивира решението си главно с това, че след разпитите в съдебно заседание като свидетели на служители в Столичната община и в Район „Младост“, двете подсъдими за корупция вече не могат да влияят на показанията им.

Мотивът на обвинението да протестира това решение е фактът, че Иванчева и Петрова могат да повлияят на останалите неразпитани свидетели по делото, не по-малко, отколкото на общинските служители, с които от месеци нямат служебни отношения. Освен това, в хода на съдебното заседание не е посочен нито един факт или доказателство, които да поставят под съмнение обоснованото предположение за извъшеното от тях престъпление.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в следствения арест до произнасяне на Апелативния специалиализиран наказателен съд по протеста в преднидения в закона 7-дневен срок.