С. Красимиров: Не мога да повярвам, че аз съм го направил

Крими

19-10-2018, 16:49

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Северин Красимиров остава в ареста, реши Окръжният съд в Русе

"Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Съжалявам! Виновен съм!". Това каза обвиняемият за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров преди началото на съдебното заседание, на което се гледа мярката му за неотклонение, съобщава Нова Телевизия.

Подсъдимият заяви още, че ще приеме всяка присъда, която му бъде постановена, дори тя да е доживотен затвор.

Красимиров призна, че преди да нападне журналистката, е употребил наркотици и алкохол. Не помнел почти нищо от фаталната си среща с Виктория. Каза, че се прибирал към вкъщи след купон. Не бил сигурен дали той е бутнал тичащата жена или тя него, разменили си реплики и после я ударил.

21-годишният мъж потвърди казаното преди дни от майка му, че пиел хапчета заради психически проблеми, но не знаел точно какви са медикаментите.

Прокуратурата му повдигна две обвинения - за изнасилване и за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Северин сам поиска да бъде оставен зад решетките, защото се страхува за живота си. Това постановиха и магистратите от Окръжния съд в Русе. Те мотивираха решението си с тежестта на двете обвинения, която предполага, че Северин може да извърши и друго престъпление или да се укрие. Освен това, от събраните доказателства можело да се направи обосновано предположение, че именно Красимиров е извършител на убийството. На местопрестъплението имало ДНК и отпечатъци на задържания.

При разпита в четвъртък той казал на разследващите къде точно е заровил телефона на 30-годишната водеща след убийството. Мобилното устройство беше намерено на посоченото от обвиняемия място.