Десет криминални престъпления за денонощие в Пловдивско

Разкрити са 6 престъпления

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 10 криминални престъпления – ПОМПС, 4 кражби, наркотици, незаконно оръжие и 3 др. Разкрити са 6 престъпления.
При процесуално-следствени действия вчера, служителите на реда в Карлово открили в дома на 70-годишен жител незаконно притежавани револвер и 11 боеприпаси. Срещу мъжа е образувано досъдебно производство по чл. 339, ал.1 от НК.  
35-годишен бе задържан в полицията в Стамболийски. В сряда вечер, в района на жп гара в града, мъжът бил засечен да носи в себе си цигара с марихуана. По случая е образувано бързо производство, уведомена е прокуратурата.
Мъж, шофирал под въздействие на наркотици, бе отведен в Първо РУ вчера в Пловдив. Около 17.30 часа, на Кукленско шосе, 34-годишен от Труд бил засечен зад волана на лек автомобил „Пежо“ във видимо неадекватно състояние. Последвалият тест с апарат за употреба на наркотици реагирал положително на марихуана и амфетамин. Срещу извършителя е образувано бързо производство.

Кражба на селскостопански животни разследват служители на РУ – Труд. Вчера 81-годишен мъж от селото се оплакал, че през нощта била разбита дървена преграда на обора му и изведени отглеждани от него 16 кози и 5 овце. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. Предприети са активни действия за установяване извършителя на посегателството.