Всяка събота и неделя се засажда Новата гора на София

София Лайф

20-10-2018, 12:19

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Засажданията и този сезон ще се провеждат всяка събота и неделя от 10 до 16 часа

От 11 часа днес стартира есенният залесителен сезон в Новата гора на София край Суходол. Това е третият залесителен сезон от старта на проекта през есента на 2017 г. Оттогава с помощта изцяло на доброволци са засадени 20 000 дървета.

В рамките на проекта Столична община осигурява фиданките, уредите за засаждане и ръкавиците, а за самото засаждане се разчита изцяло на доброволци. Грижи за дърветата се полагат от експертите – лесовъди от общинското предприятие „Управление на общински земи и гори“.

За максимално улеснение на всички желаещи, които искат да засадят дръвчета в Новата гора на София край Суходол, Столичната община разкрива извънредна автобусна линия в рамките на градския транспорт с номер 56A. Началната спирка на линията е метростанция „Вардар“, а последната спирка е Новата гора на София. Рейсът обслужва граждани между 9 и 16 часа, с интервал от час и половина.

Засажданията и този сезон ще се провеждат всяка събота и неделя от 10 до 16 часа и ще продължат, докато времето позволява.